Back to All Events

Summer Show Winnaars 2017


Aan de derde editie van de SummerShow namen afgelopen zomer 140 kunstenaars deel. De tentoonstelling is een samenwerking van Nieuw Dakota en Francis Boeske Projects en vond in juli plaats in de beide ruimtes. De prijs is een 10-daagse tentoonstelling bij Francis Boeske Projects. De juryleden bestaande uit Ella van Zanten, Josien Pieterse, Reyn van der Lugt en Lieven Hendriks kozen uiteindelijk Neil Fortune en Niek Peters tot winnaars. De winnaar van de publieksprijs is Daniel Mullen geworden.

afbeeldingen kunstenaars2.jpg

Van 10 tot 19 november presenteert Francis Boeske met de winnaars Neil Fortune, Niek Peters en Daniel Mullen de tentoonstelling ‘A World Away.’ In deze tentoonstelling ligt de nadruk op de verbinding tussen de drie winnende kunstenaars. Want dit getalenteerde trio- allen uniek in hun werkwijzen en ideeën- delen dezelfde verlangens naar een utopische wereld;  een wereld waarin zij als escapisten hun toevlucht vinden.

Een plek waarin alter ego's zich steeds ontwikkelen en waar het woord 'dystopie' in geen woordenboek te vinden is. Deze wereld bestaat slechts in onze eigen beleving.

Zij geven elk  een andere invulling aan hoe deze wereld eruit zou moeten zien. En dat is precies wat deze tentoonstelling zo bijzonder maakt. Want een ieder verkiest uiteindelijk toch een ander vormgegeven wereld! En dus vraagt het drietal zich hardop af: Hoe ziet uw toevlucht eruit? 

Earlier Event: November 4
The Gallery Club + Maria Austria Instituut
Later Event: November 25
Beautiful Distress